Mosjonsorientering 2019

Hvorfor er orientering så bra mosjonsaktivitet?

Orientering handler om å løpe (eller gå) i ukjent terreng i forskjellig løyper. Dette gir uendelige variasjonsmuligheter og store natur-opplevelser. Å bevege seg i terrenget er også helt naturlig for kroppene våre og gir allsidig styrke og kondisjonstrening. Orientering er derfor et godt supplement til løpe- og styrketrening, og vil virke forebyggende mot overbelastning og slitasjeskader.

Men er det ikke vanskelig å finne postene, tenker du kanskje? Jo, hver post er en utfordring, en nøtt eller gåte om du vil, som skal løses i fart mens pulsen er høy og hjernen er omtåket. Du kan imidlertid velge vanskelighetsgrad! Det finne alt fra nybegynner-løyper til elite-løyper, og det er helt naturlig at man trenger å gå gradene og at mestring tar tid. Men selv de beste orienteringsløperne opplever sjelden helt perfekte løp uten noe tidstap. Det gjør at orienteringsløpere alltid har noe å snakke om etter en konkurranse.

Så hvordan kommer du i gang med orientering som din nye mosjonsaktivitet?

• Ønsker du «fast track» melder du deg på orienteringskurs 2. og 3. mai på Sørmarka konferansehotell. Ta gjerne med deg familie eller venner.
  • Ut over våren, sommeren og høsten lager vi 10 spesialtilpassede løp for deg som er voksen og vil variere treningen med litt terrengløping på jakt etter poster. Vi har kalt opplegget «Morgenfrisk i Follo» da løpene går lørdag morgen, - selvfølgelig uavhengig av vær og føre! Her vil du også få instruksjon og tips om du trenger det.

Nøl ikke med å ta kontakt hvis der er noe du lurer på. Mer informasjon om orienteringskurset finner du her. Mer informasjon om «Morgenfrisk i Follo» finner du her.

Av andre orienteringstilbud vil vi nevne Stolpejakta og Skautravern. I Eventor finner du full oversikt over alle orienteringsløp i Norge.

Ønsker du å delta i en klubb, er det en rekke orienteringsklubber i Follo og omegn å velge i mellom. Klubbene har organiserte treningsopplegg og man reiser sammen på orienteringsløp i inn- og utland, blant annet store stafetter som 10mila, ferieløp som Sørlandsgaloppen eller eksotiske turer med PWT Travel.

Ta spranget nå, og la skogens mystikk trollbinde deg! For mer informasjon, kontakt tor@lahlum.no.